Welcome to Sign in | Help

Re: Sincronizare SQLServer Express

  •  08-22-2007, 7:06 PM

    Re: Sincronizare SQLServer Express

    Dreptul de SEND este pe un serviciu, pe endpoint se acorda dreptul de CONNECT.

    Dreptul de CONNECT este mutual (ambele instante de SQL Server trebuie sa-si acorde una alteia acest drept) pentru ca odata deschisa o conexiune intre doua instante de SQL (doua endpoint-uri) prin aceasta conexiune circula mesaje in ambele directzii pe o durata nederminata (mai exact pina ce trec 90 de secunde fara trafic). Orice mesaje de la/pentru servicii aflate in oricare din cele doua instante de la capetele conexiunii vor fi trimise/primite folosind aceasta conexiune.

    Dreptul de SEND este acordat totdeauna de serviciul care accepta un dialog ('target') serviciului care solicita un dialog ('initiator'). Serviciul solicitant este identificat prin cheia publica a certificatului folosit (mai exact de catre user-ul care detine aceasta cheie) si dreptul de SEND se acorda acestui user pe serviciul acceptor.

    Mai exista un drept implicat si anume RECEIVE pe un queue. Acesta insa nu controleaza comunicatzia intre servicii ci numai dreptul unui utilizator de a 'folosi' un serviciu, mai exact de a manipula conversatiile detinute de acest serviciu (BEGIN DIALOG, SEND, RECEIVE). Chiar daca dreptul de RECEIVE se acorda pe un queue nu pe un serviciu, logic poate fi privit ca si cum ar acorda acces la serviciu (si in general este recomandat ca relatia queue-service sa fie 1:1)

    Sper ca acuma este mai clar :)
     


    http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems