Welcome to Sign in | Help

Re: Sincronizare SQLServer Express

 •  08-20-2007, 8:59 AM

  Re: Sincronizare SQLServer Express

  crestinul:

  Ma joc si eu un pic cu service broker adica vreau sa fac o replicare la o tabela de pe un sql standard la un sql express aflat pe alt host,Singurul lucru care nu prea il inteleg e accesul la end point folosing certificate am definit pe ambele servere un master key identic inteleg ca e keya cu sunt cryptate datele cand sunt trimise in retea ,dar nu inteleg care e treaba cu certifcatele alea.

  Cele doua instante/endpoint-uri folosesc TLS pentru autentificare. In mod normal TLS/SSL (Schannel.dll) folosesc certificatele din 'NT certificates store' atunci cind se autentifica (IE cu IIS de exemplu). Insa folosirea 'store-ului' NT nu permite autentificarea de useri SQL (deoarece NT nu are nici un concept despre ei), nu functioneaza corect in context de backup/restore al bazei de date ('store-ul' NT nu va fi facut restore), nu functioneaza intr-un mediu cluster si nu functioneaza corect daca baza de date este mutata. In plus in modelul IE/ISS authorizarea se face pe baza verificarii semnaturilor (certificatul trebuie sa fie semnat de un 'trusted authority'), un process care nu implica in nici un fel dba/sysadmin-ul instantei de SQL.

  Din cauza tuturor acestor probleme am decis sa folosim certificatele din baza de date (acela specificat in AUTHENTICATION = CERTIFICATE ...).

   Sper ca acuma lucrurile sint un pic mai clare :)


  http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems