Welcome to Sign in | Help

Re: Modalitate de generare a "Jurnalului de cumparari"...

•  06-07-2007, 12:43 AM

Re: Modalitate de generare a "Jurnalului de cumparari"...

Da, este bestial! Intre timp, am reusit sa generez toate cele 8 coloane ale balantei, dar mai 'babeste'! Evident, cind am vazut simplitatea si rapiditatea solutiei date de tine am hotarit sa fac asa! Problema e ca am facut asa:
    SELECT COALESCE(S.CONT, D.CONT, A.CONT, B.CONT) AS CONT,
        ISNULL(S.SOLD_DEBITOR,0)+ISNULL(D.RULAJ_DEBITOR,0) AS RULAJ_TOTAL_DEBITOR,
        ISNULL(S.SOLD_CREDITOR,0)+ISNULL(C.RULAJ_CREDITOR,0) AS RULAJ_TOTAL_CREDITOR,
        ISNULL(A.RULAJ_CURENT_DEBITOR,0) AS RULAJ_CURENT_DEBITOR,
        ISNULL(B.RULAJ_CURENT_CREDITOR,0) AS RULAJ_CURENT_CREDITOR,
        ISNULL(S.SOLD_DEBITOR,0)+ISNULL(D.RULAJ_DEBITOR,0)+ISNULL(A.RULAJ_CURENT_DEBITOR,0) AS TOTAL_DEBITOR,
        ISNULL(S.SOLD_CREDITOR,0)+ISNULL(C.RULAJ_CREDITOR,0)+ISNULL(B.RULAJ_CURENT_CREDITOR,0) AS TOTAL_CREDITOR
    FROM SOLDURI_INITIALE S

FULL OUTER JOIN (
        SELECT CONTDB AS CONT, SUM(LEI) AS RULAJ_DEBITOR
        FROM NOTE WHERE DATADOC BETWEEN '20070101' AND '20070131' GROUP BY CONTDB
    ) D ON S.CONT=D.CONT

FULL OUTER JOIN (
        SELECT CONTCR AS CONT, SUM(LEI) AS RULAJ_CREDITOR
        FROM NOTE WHERE DATADOC BETWEEN '20070101' AND '20070131' GROUP BY CONTCR
    ) C ON C.CONT=ISNULL(S.CONT,D.CONT)

FULL OUTER JOIN (
        SELECT CONTDB AS CONT, SUM(LEI) AS RULAJ_CURENT_DEBITOR
        FROM NOTE WHERE DATADOC BETWEEN '20070201' AND '20070228' GROUP BY CONTDB
    ) A ON A.CONT=ISNULL(S.CONT,D.CONT)

FULL OUTER JOIN (
        SELECT CONTCR AS CONT, SUM(LEI) AS RULAJ_CURENT_CREDITOR
        FROM NOTE WHERE DATADOC BETWEEN '20070201' AND '20070228' GROUP BY CONTCR
    ) B ON B.CONT=ISNULL(S.CONT,C.CONT)
    ORDER BY CONT

dar imi dubleaza unele inregistrari, adica imi apar de 2 ori conturile care au rulaj curent si pe debit si pe credit...cele care au numai debit sau numai credit ies bine... O alta nelamurire ar fi: cum pot sa atribui un alias cirnatului de operatii (cum este de ex TOTAL_CREDITOR) pt a putea sa fac mai usor operatiile de verificare si scadere necesare generarii coloanelor de sold final debitor/creditor?

Multam pt timpul pierdut cu mine!

View Complete Thread