Welcome to Sign in | Help

Re: SQL Server 2008 beta

•  06-06-2007, 10:11 PM

Re: SQL Server 2008 beta

Eu l-am download-at deja ieri. Într-adevăr, procedura este un pic cam complicată (a fost ceva mai simplă pt mine, pt că eram deja înregistrat la Microsoft Connect), dar oricum e disponibil pentru oricine (după ce completează formularele respective). L-am instalat astăzi (pe un calculator de teste, pentru că zice că nu se pot instala side-by-side Management Tools-urile de 2005 şi cele de Katmai, deşi engine-urile pot fi instalate side-by-side). Oricum, după mici probleme la instalare (cred că trebuia să-i dau restart după ce am dezinstalat Tools-urile din SQL 2005, deşi nu mi-a cerut), am constatat că e foarte asemănător cu SQL Server 2005 (cel puţin Management Studio). Voi mai investiga mâine care sunt facilităţile noi.

Din câte am aflat până acum:

- ceva tipuri de date noi (date separat de time, dar mai ales un tip nou pentru informaţii geo-spaţiale)

- facilităţi noi pentru auditing (poţi vedea uşor care au fost modificările datelor dintr-o tabelă)

- instrucţiunea MERGE (un fel de INSERT combinat cu UPDATE)

- table-valued parameters (poţi să ai ca parametru al unei proceduri o variabilă de tip tabelă)

- user-defined table types (tipuri de tabele definite de utilizator, pentru variabile de tip tabelă)

- sintaxe noi pentru ROLLUP, CUBE şi GROUPING SETS în clauza GROUP BY (conform standardelor ANSI/ISO)

- row constructors (se pot adăuga mai multe rânduri deodată folosind INSERT...VALUES, dar probabil că e chiar mai mult decât atât)

Răzvan

Filed under:
View Complete Thread