Welcome to Sign in | Help

Modalitate de generare a "Jurnalului de cumparari"...

•  05-29-2007, 12:34 AM

Modalitate de generare a "Jurnalului de cumparari"...

Salut, vreau sa fac un mic program pt uz intern care sa genereze Jurnalul de cumparari , de vanzari si Reg de casa. Nefiind un profesionist in ale programarii si cu atit mai putin in ale sql-ului, am rezolvat problema intr-un mod taranesc si neoptim, zic eu... Sa intru putin in detalii: Am un server sql (MSDE 2000) in care am o tabela NOTE_CONTABILE care contine campurile: ID (unic), NRDOC, TIPDOC, DATADOC, CONTDB, CONTCR, LEI. Pe baza inregistrarilor din acesta tabela am generat cele 3 rapoarte. Sa discutam cazul JC de exemplu. Am facut un select dupa nrdoc, datadoc cu group pe cele 2 campuri iar rezultatul l-am salvat intr-un DataTable DT(am obtinut lista unica a documentelor din luna respectiva, urmanid sa o afisez la final intr-un grid). Apoi, am facut o procedura care pt fiecare element (NRDOC,DATADOC) al DT imi genereaza 21 de stringuri care contin sintaxa sql pt fiecare coloana a formularului Jurnal de Cumparari. De ce am ales varianta asta: egalitatile de conturi care au drept rezultat valoarea din fiecare coloana a jurnalului trebuie sa poata sa fie modificata de user. Astfel am o noua tabela SCHEME (ID,JURNAL,COLOANA,CONTDB,CONTCR) in care am salvat toate egalitatile pt diferitele coloane. Deci, fac 21 de selecturi cite unul pt fiecare coloana din row-ul curent. Apoi trec la row-ul urmator, si tot asa pina le parcurg pe toate. Fenomenul dureaza destul de mult si ma supara mai mult ca idee! As vrea sa fie mai destept facut! Ce as vrea sa stiu: se poate optimiza in sensul ca sa nu mai fac 21 de selecturi ci sa fac unul singur care sa contina toate cele 21 de valori necesare? Acest select se va genera folosind constringerile din tabela SCHEME. Sau daca exista o alta metoda si mai buna pt obtinerea aceluiasi rezultat sint gata sa invat! Sper ca ati inteles ce am vrut sa zic....si mie mi se pare acum destul de incilcit ce am scris pina acum! Va multumesc anticipat!

Puiu

View Complete Thread