Welcome to Sign in | Help

Re: Cum sa atasez o baza de date fara fisierul de log

•  01-16-2007, 6:18 PM

Re: Cum sa atasez o baza de date fara fisierul de log

Am incercat si cu sp_attach_single_file_db si eroarea pe care o primesc e aceeasi, nu gaseste logul:

File activation failure. The physical file name "D:\DEVELO~1\SEPLUS~4\trunk\bin\data\seplus_log.ldf" may be incorrect.
    Msg 5123, Level 16, State 1, Line 1
    CREATE FILE encountered operating system error 5(error not found) while attempting to open or create the physical file 'C:\Program Files\SellerEngine Software\SellerEngine Plus FBA\data\seplus_log.LDF'.
    Msg 1813, Level 16, State 2, Line 1
    Could not open new database 'AdventureWorks'. CREATE DATABASE is aborted.

De mentionat aici ar fi ca el incearca sa isi gaseasca logul acolo unde il stia ca exista (in trunk, de unde am copiat-o initial). Totul bine pana aici, nu o gaseste, dupa care incearca sa creeze LDF-ul in Program Files, la care da eroare. Pe directorul ala are toate drepturile de scriere, deci problema e ca dupa ce ii da eroarea Not Found (cand incearca sa o deschida), nu o recreeaza.

Ciudatenia cea mai mare in problema asta este ca daca incerc sa atasez fisierul intr-un path care nu contine spatii, totul merge perfect. In momentul in care il pun intr-un path cu spatii, da eroarea de mai sus. Nu ma intrebati cum am ajuns la concluzia asta ca am stat o zi intreaga cu el in fata incercand toate posibilitatile la care m-am gandit :) I-am pus deci path-ul 8.3 la AttachDBFileName dar face exact la fel. Si ca sa fie totul si mai ciudat, uneori merge si intr-un path cu spatii, dar foarte inconsistent. De exemplu acum pe un calculator merge si pe al meu nu, cu acelasi exe si cu aceeasi baza de date.

Parametrul de Database e intr-adevar sugerat sa fie inclus cand te conectezi cu AttachDBFileName, dar de fapt daca nu i-l dai numele bazei de date este exact pathul mdf-ului trimis la AttachDBFileName. 

Vreo idee? 

View Complete Thread