Welcome to Sign in | Help

Re: problema cu Connection Timeout

  •  12-19-2006, 6:48 AM

    Re: problema cu Connection Timeout

    Problema care o descrii (un batch SQL care dureaza 'prea mult') ar trebuii rezolvata prin a identifica de ce dureaza prea mult si apoi luate masurile necesare pentru a face ca acest SQL sa fie executat intr-un timp acceptabil. Masurile necesare depind, evident, de cauza problemei. Rezolvarea problemei prin abandonarea batch-ului daca dureaza prea mult nu rezolva nici o problema, doar cauzeaza timp/resurse/IO/CPU sa fie consumate degeaba pe server.

    In alta ordine de idei, raspunsul la intrebarea ta este ca trebuie sa setezi propietatea CommandTimeout pe obiectul SqlCommand care executa batch-ul. . Daca vrei sa folosesti SqlDataAdapter, atunci trebuie sa setezi propietatea CommandTimeout la obiectul care executa batch-ul pentru SqlDataAdapter: SqlDataAdapter.SelectCommand, SqlDataAdapter.InsertCommand, SqlDataAdapter.UpdateCommand sau SqlDataAdapter.DeleteCommand.

    Optiunile care le mentionezi sint:
    - "Connection Timeout": pentru a controla durata maxima cit clientul astepta deschiderea unei conexiuni noi, dupa cum este descris aici: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/system.data.sqlclient.sqlconnection.connectionstring(VS.71).aspx . Nu exista o optiune "Connection Lifetime"
    - sp_configure 'remote login timeout' este durata folosita de SQL Server cind deschide conexiuni externe (linked servers, distributed queries)
    - VS options: sincer, habar n-am ce face aceasta optiune :)

    HTH,
    ~ Remus

     


    http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems