Welcome to Sign in | Help
in Search

Tunning SQL Serve 2008

Last post 11-17-2010, 11:51 PM by B_gd_n[ ]Sahlean. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
 •  11-16-2010, 8:15 AM 8494

  Tunning SQL Serve 2008

  Buna ziua

  Am o situatie mai dificila legata de un select in SQL server. Am o tabela din care 4 campuri reprezinta cheia dupa care fac (3 bigint si un cimp data - cel problema) mai sint 5 campuri dupa care se poate face filtrare (3 string, bit, int) aceste campuri ma ajuta sa gasesc un bigint din cele 3 (acelas de fiecare data) si sint 5 valori (int, double) pe baza carora voi face sum, avg si operari pe sum, avg in total imi genereaza 8 valori agregate.
  Se doreste raportari in timp real in functie de intervalul de data selectat (o prima problema) si poate in functie de cele 4 campuri de filtrare (este optional).
  Problema este urmatoarea in fiecare zii imi vin intre 1-2 mil de inregistrari in tabela respectiva. Raportarea trebe sa se tinda pe un an in urma :(
  La un prin set de 1.2 mil inregistrari am reusit sa duc selectul la 7 secunde (fara criteri de selectie) si cu criteri de selectie (produsul x sau valoarea mai mare decit x ..) la 2 secunde pe cel mai mare interval de timp.

  Acuma am insa o baza de test de peste 17mil de inregistrari si urmeaza si se doreste sa se faca una de 500 mil inregistrari.

  Imi puteti propune anumite modele, exemple (case study), articole legate de managementul unei asemenea cantitati de informati.

  In acest moment ma gindesc sa rup tabelel pe intervale de timp (o tabela si o zii) si sa fac un view care pe baza unui union sa le stranga impreuna dar e greu de intretinut si nu stiu sincer daca ma va ajuta ca performanta (select in timp real :( cu parametri diferiti la fiecare select)

  Va rog daca aveti sugesti ... va multumesc anticipat
  Petre
 •  11-16-2010, 4:36 PM 8496 in reply to 8494

  Re: Tunning SQL Serve 2008

  Incercati partitionarea tabelului dupa campul data.

  Cristian Andrei Lefter, SQL Server MVP
  MCT, MCSA, MCDBA, MCAD, MCSD .NET,
  MCTS, MCITP - Database Administrator SQL Server 2005
  http://sqlserver.ro
 •  11-17-2010, 11:51 PM 8500 in reply to 8494

  Re: Tunning SQL Serve 2008

  Syberye:
  ...Am o tabela din care 4 campuri reprezinta cheia dupa care fac (3 bigint si un cimp data - cel problema) mai sint 5 campuri dupa care se poate face filtrare (3 string, bit, int) aceste campuri ma ajuta sa gasesc un bigint din cele 3 (acelas de fiecare data) si sint 5 valori (int, double) pe baza carora voi face sum, avg si operari pe sum, avg in total imi genereaza 8 valori agregate...


  [1] Acest paragraf îmi sugereză faptul că această tabelă este o tabelă de fapte dintr-un depozit de date sau/și cub de date OLAP. Drept consecință vă recomand să analizați posibilitatea utilizării componentei Analysis Service. Pe partea de client, cea mai simplă soluție pentru utilizatorul final pp. s[ folosiți Excel pentru interogarea cubului de date.

  Carte

  [2] Pentru un răspuns [mai] detaliat ar fi utile următoarele: interogarea propriu-zisă, planul de execuție XML real (nu cel estimat) și output-ul de la SET STATISTICS IO, TIME ON.

View as RSS news feed in XML
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems