Welcome to Sign in | Help
in Search

OLE DB provider 'OraOLEDB.Oracle' reported an error. The provider reported an unexpected catastrophic failure.

Last post 10-06-2008, 11:22 PM by ignatandrei. 12 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-03-2008, 2:45 PM 5712

OLE DB provider 'OraOLEDB.Oracle' reported an error. The provider reported an unexpected catastrophic failure.

salut,

am si eu eroarea asta:

Server: Msg 7399, Level 16, State 1, Line 1
    OLE DB error trace [OLE/DB Provider 'OraOLEDB.Oracle' ICommandText::Execute returned 0x8000ffff: The provider reported an unexpected catastrophic failure.].

are cineva idee cum se poate rezolva...de ceva ore bune tot bat netul si nu gasesc nici o solutie?!?!?!?!

toutl se intampla cand rulez asta:

select @SqlString=N'insert into #temp_ld select ID, COMMITMENTNO, LCUTYPE,
    CUSTOMERID ,
    convert(money, substring(AMOUNT, 5, len(AMOUNT)-9 )) ,
    convert(money, COMMTAVAILAMT) ,
    CURRENCY,
    VALUEDATE ,
    FINMATDATE ,
    DDENDDATE,
    convert(money, substring(AMOUNT, 5, len(AMOUNT)-9 )) - convert(money, COMMTAVAILAMT) ,
    CATEGORY, CONDSPECLD, DRAWDOWNISSUEPR, substring(left(LOANAMOUNT, len(LOANAMOUNT)- 7), 14, len(LOANAMOUNT)- 7) as LOANAMOUNT,
    INTRATETYPE, INTERESTRATE, FIRSTVARINT, CUSTOMERSPREAD, substring(left(SCRIPTICNO, len(SCRIPTICNO)- 7), 14, len(SCRIPTICNO)- 7), substring(left(CALCTYPE, len(CALCTYPE)- 7), 14, len(CALCTYPE)- 7) AS CALCTYPE, STATUS
    from OPENQUERY(ORADEV,''select * from VWIREP_BAG_LD where CUSTOMERID = ''''' + @ClientId + ''''''') where len(ID) = 12 and STATUS != ''LIQ'''

multumesc.

alex.

•  10-03-2008, 3:10 PM 5714 in reply to 5712

Re: OLE DB provider 'OraOLEDB.Oracle' reported an error. The provider reported an unexpected catastrophic failure.

Alex:

''select * from VWIREP_BAG_LD where CUSTOMERID = ''''' + @ClientId + ''''''')

ai incercat cu mai multi clienti ? iti da aceeasi eroare?
    in oracle, merge select-ul ? ( ia sql developer si incearca cu el)

Ignat Andrei
    http://serviciipeweb.ro/iafblog
  •  10-03-2008, 3:20 PM 5715 in reply to 5714

Re: OLE DB provider 'OraOLEDB.Oracle' reported an error. The provider reported an unexpected catastrophic failure.

da in oracle merge selectul

alex.

•  10-03-2008, 3:37 PM 5717 in reply to 5715

inteleg ca ai incercat cu mai multi clienti si merge
    1. Masina este pe 64 bit ?
    2.Pune trace pe ODBC si vezi daca iti spune ceva in plus
    3. vezi daca te ajuta http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa964124.aspx

Ignat Andrei
  •  10-03-2008, 6:10 PM 5719 in reply to 5712

Un query mai simplu merge? Incearca, de exemplu:

SELECT * FROM OPENQUERY(ORADEV,'select * from VWIREP_BAG_LD')

Razvan
  •  10-04-2008, 11:41 PM 5720 in reply to 5719

@alex > nu stiu ce furnizor de date OLEDB sau ce driver ODBC ai utilizat dar presupun  ca ai utilizat ceea ce ofera MS.
    Sfatul meu este sa instalezi si sa utilizezi furnizorii OLEDB / driverul ODBC de la ORACLE. Foloseste aceeaşi soluţie de conectare şi atunci când te conectezi la BD ORACLE folosind instrumentele ORACLE şi atunci când defineşti conexiunea tip "linked server" în SQL Server.
  •  10-06-2008, 8:51 AM 5732 in reply to 5719

salut,

@ignatandrei - nu, masina este pe 32

@B_gd_n[ ]Sahlean - da, am utilizat ce ofera MS, o sa incerc si cu altceva daca mai am probleme

@rsocol - am incercat un select mai simplu si merge....dar imi aduc aminte ca au mai fost si alte selecturi la care imi aparea problema asta(eroarea asta)

cateodata merge, cateodata nu....de cele mai multe ori nu....de aici am tras eu concluzia ca nu este de la select (se poate sa gresesc....pot inlocui openquery cu altceva?), cineva mi-a spus ceva de genul ca nu se inchide conexiunea si sa setez Connection Timeout-ul de la linked server creat catre ORADEV...am facut lucrul asta si se pare ca merge.....pt moment problema pare rezolvata....sper sa si ramana asa :)

multumesc mult

alex.

•  10-06-2008, 9:41 AM 5733 in reply to 5732

Daca merge SELECT-ul simplu (de mai sus), atunci te rog incearca si:

CREATE TABLE #T (N int)
    INSERT INTO #T SELECT COUNT(*) FROM OPENQUERY(ORADEV,'select * from VWIREP_BAG_LD')
    DROP TABLE #T

Razvan
  •  10-06-2008, 1:38 PM 5737 in reply to 5733

da, functioneaza si insertul de mai sus..

alex.

•  10-06-2008, 3:30 PM 5748 in reply to 5737

Atunci adauga pe rand toate coloanele dorite, pana cand se intampla problema, si astfel afli care este tipul de date care il baga in ceata pe provider.

Razvan
  •  10-06-2008, 4:08 PM 5749 in reply to 5732

Alex:

cateodata merge, cateodata nu....de cele mai multe ori nu....

Ai cumva date diferite in tabela ?
    Sfat : cind nu merge, fa 2 copii locala a tabelei din Oracle.
    Citeste din una si sterge cite un rind si ruleaza pina cind merge
    Cind merge , vezi ce continea "ciudat" ultimul rind sters.

Ignat Andrei
  •  10-06-2008, 4:15 PM 5750 in reply to 5748

am rulat selectul asta si merge ok

select top 1 ID,
    COMMITMENTNO,
    LCUTYPE,
    CUSTOMERID,
    convert(money, substring(AMOUNT, 5, len(AMOUNT)-9 )),
    convert(money, COMMTAVAILAMT),
    CURRENCY,
    VALUEDATE ,
    FINMATDATE ,
    DDENDDATE,
    convert(money, substring(AMOUNT, 5, len(AMOUNT)-9 )) - convert(money, COMMTAVAILAMT),
    CATEGORY,
    CONDSPECLD,
    DRAWDOWNISSUEPR,
    substring(left(LOANAMOUNT, len(LOANAMOUNT)- 7), 14, len(LOANAMOUNT)- 7) as LOANAMOUNT,
    INTRATETYPE,
    INTERESTRATE,
    FIRSTVARINT,
    CUSTOMERSPREAD,
    substring(left(SCRIPTICNO, len(SCRIPTICNO)- 7), 14, len(SCRIPTICNO)- 7), substring(left(CALCTYPE, len(CALCTYPE)- 7), 14, len(CALCTYPE)- 7) AS CALCTYPE
    , STATUS
    from OPENQUERY(ORADEV,'select * from VWIREP_BAG_LD') where len(ID) = 12 and STATUS != 'LIQ'

se pare ca nu e de la vreun camp sau ceva de genul....nu stiu ce sa zic

alex.

•  10-06-2008, 11:22 PM 5759 in reply to 5750

Alex:

se pare ca nu e de la vreun camp sau ceva de genul....nu stiu ce sa zic

poti sa incerci, te rog, ce am scris aici
    http://sqlserver.ro/forums/permalink/5712/5749/ShowThread.aspx#5749
    ?
    Multumesc

Ignat Andrei
View as RSS news feed in XML