Welcome to Sign in | Help
in Search

Replicare SQL Mobile

Last post 07-22-2008, 9:58 PM by B_gd_n[ ]Sahlean. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-17-2008, 7:28 PM 5333

Replicare SQL Mobile

Scenariul e urmatorul am un server SQL Server si citeva device cu Windows Mobile pe ele si da si pe ele SQL Compact. Cind pleaca pe teren au toate aceeasi informatie, dar pe teren pot fi editate date pe device. La sfirsitul zilei se vrea ca toata informatia sa ajunga pe serverul "mare" si pe de acolo baza de date actualizata inapoi pe device.

M-ma gindit pentru asta la replication. Si aici vin cu intrebari:

1. E o idee buna satisface scenariul?
    2. Ce versiuni de SQL recomandati (server/device)?
    3. Recomandati/stiti si alte resurse decit ce iese la prima, a doua trecere de la gogu?

Multumesc!

Filed under:
  •  07-17-2008, 8:30 PM 5334 in reply to 5333

Re: Replicare SQL Mobile

DIn ce am citit ado.net framework 3.5 are o componenta pentru sincronizarea bazelor de date sqlcompact de pe mobile ....
    Secolul XXI ori va fi religios ori nu va fi deloc
  •  07-18-2008, 9:42 AM 5337 in reply to 5333

Scenariul descris poate fi implementat folosind replicarea disponibila in SQL Server.

Aplicatia Pocket Pc cu SQL CE va utiliza o tabela sau mai multe tabele ?

O intrebare, ce variantă (conceptual vorbind) pentru soluţionarea conflictelor preconizezi a fi utilizată pentru următorul scenariu:
    [1] inregistrarea X din tabela T este replicata initial de la Publisher la mai multi Subscriber-i A, B, C (Pocket Pc),
    [2] la nivelul fiecarui Subscriber A, B, C, înregistrarea X este modificată,
    [3] inregistrarea X este replicata de la subscriber-ii A,B,C la Publisher ?

•  07-18-2008, 1:39 PM 5338 in reply to 5337

B_gd_n[ ]Sahlean:
    Scenariul descris poate fi implementat folosind replicarea disponibila in SQL Server.

Aplicatia Pocket Pc cu SQL CE va utiliza o tabela sau mai multe tabele ?

O intrebare, ce variantă (conceptual vorbind) pentru soluţionarea conflictelor preconizezi a fi utilizată pentru următorul scenariu:
    [1] inregistrarea X din tabela T este replicata initial de la Publisher la mai multi Subscriber-i A, B, C (Pocket Pc),
    [2] la nivelul fiecarui Subscriber A, B, C, înregistrarea X este modificată,
    [3] inregistrarea X este replicata de la subscriber-ii A,B,C la Publisher ?

Pai o tabela mai multe e inca o intrebare, care era cit pe ce sa o nu o tratez foarte serios, multumesc ca mi-ai atras atentia. cred ca o tabela ajunge.

la 2 daca se modifica la A si daca si B trece pe acolo tot aceasi valoare va gasi, deci pot avea la subcsriberi o valoare noua aceeasi (la unu sau mai multi) sau valoarea veche identica cu cea de la publisher. Si da la 3 as vrea daca exista valorea noua sa ajunga la publisher si sa actualizeze si restul subscriberilor neactualizati.

Si as prefere sa fac daca se poate din administrare, programatic se poate da, dar nu e asa de elegant... Si entity framwork are multe belele, incepind la gauri desuri de mari in conceptie, deci daca ajung la programare sigur as fugi de el.

•  07-21-2008, 9:43 AM 5343 in reply to 5338

În scenariul descris de dvs. se poate utiliza tipul de replicare: "merge replication".
    SQL Server 2005 + SQL Mobile
    Exemplu MSDN
  •  07-22-2008, 9:58 PM 5344 in reply to 5343

View as RSS news feed in XML