Welcome to Sign in | Help
in Search

Instalare/configurare SQL Server 2005 Express....

Last post 12-20-2007, 7:29 PM by ThePuiu. 10 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  12-20-2007, 10:16 AM 3641

Instalare/configurare SQL Server 2005 Express....

Salut! Am urmatoarea problema: se da un computer intr-o retea conectata la net printr-un router. Pe acest comp am instalat SQL 2005 Express cu instanta default. Am deschis portul 1433 in firewalul din Windows XP Home. Am adaugat regula in firewall si pt: sqlbrowser.exe, sqlwriter.exe si sqlsrv.exe. Am facut port forward in router pt portul 1433. Am activat protocolul TCP/IP pt instanta. Cu toate astea, nu ma pot conecta la server decit din interiorul retelei....din afara ei (pt administrare) NU! Cind lucram cu MSD 2000A faceam aceleasi chestii si totul mergea brici! Poate sa ma ajute cineva cu un sfat in legatura cu aceasta problema?

Multumesc anticipat!

•  12-20-2007, 11:16 AM 3644 in reply to 3641

Re: Instalare/configurare SQL Server 2005 Express....

Pentru început, citeşte:

http://sqlserver.ro/forums/post/800.aspx
    http://support.microsoft.com/kb/914277
    http://blogs.msdn.com/sql_protocols/archive/2005/10/22/483684.aspx

Dacă nu reuşeşti să rezolvi problema, spune-ne şi ce mesaj de eroare apare (când te conectezi din afară).

Răzvan

•  12-20-2007, 12:07 PM 3648 in reply to 3644

Asta este mesajul:
    TITLE: Connect to Server
    ------------------------------

Cannot connect to xxx.xxx.xxx.xxx\sqlexpress.

------------------------------
    ADDITIONAL INFORMATION:

An error has occurred while establishing a connection to the server.  When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified) (Microsoft SQL Server, Error: -1)

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&EvtSrc=MSSQLServer&EvtID=-1&LinkId=20476

Ce scrie in primele 2 link-uri am facut! Am incercat sa ma conectez si cu si fara numele instantei...degeaba. Poate sa fie o problema din cauza Win XP Home?

•  12-20-2007, 12:37 PM 3649 in reply to 3648

Ziceai ceva de un router şi nu am înţeles exact: IP-ul xxx.xxx.xxx.xxx este IP-ul server-ului sau al router-ului ? În log-ul server-ului (pe care poţi să-l vezi cu sp_readerrorlog) apare IP-ul respectiv (cu ceva de genul "Server is listening on [ xxx.xxx.xxx.xxx <ipv4> portnumber].") ?

Răzvan 

•  12-20-2007, 2:41 PM 3651 in reply to 3649

xxx.xxx.xxx.xxx este IP-ul routerului pe WAN.

Am incercat si sa folosesc: adresa_IP_WAN\NUME_SERVER\NUME_INSTANTA si nu vrea nici asa. Nu mai exista alt server in retea, deasta ma gindesc ca ar trebui sa mearga si fara numele computerului, nu?

•  12-20-2007, 3:25 PM 3652 in reply to 3651

Obtine un ip rootabil pt serverul sql si incearca sa faci un static nat intre ip rootabil si ip provat la server pe rooter ,bineinteles vezi daca pe rooter nu ai vreo regula acl care filtreaza portul 1433
    Secolul XXI ori va fi religios ori nu va fi deloc
  •  12-20-2007, 3:47 PM 3653 in reply to 3651

ThePuiu:

xxx.xxx.xxx.xxx este IP-ul routerului pe WAN.

Am incercat si sa folosesc: adresa_IP_WAN\NUME_SERVER\NUME_INSTANTA si nu vrea nici asa. Nu mai exista alt server in retea, deasta ma gindesc ca ar trebui sa mearga si fara numele computerului, nu?

Nu are cum să meargă decât dacă configurezi în router un port mapping, ca să-i spui unde să trimită pachetele care vin pe portul respectiv.

Problema este că dacă ai un named instance, în mod implicit nu se foloseşte portul 1433 (cum ar fi fost pentru default instance), aşa că trebuie să afli (sau să configurezi) portul folosit şi să pui acel port în router.

Dacă vrei să eviţi treaba asta, cel mai simplu e să instalezi SQL 2005-ul ca default instance. Dacă totuşi preferi să fie named instance, putem să detaliem paşii care trebuie urmaţi (oricum, la configurarea router-ului nu prea am cum să te ajut, pentru că depinde de modelul router-ului).

Răzvan 

•  12-20-2007, 3:52 PM 3654 in reply to 3653

Am mai citit odată primele două mesaje ale tale şi nu mai înţeleg: e default instance, cum ai scris în primul mesaj, sau e named instance (SQLEXPRESS), cum ai scris în al doilea ?

Răzvan 

•  12-20-2007, 4:08 PM 3655 in reply to 3654

scuze, e o eroare de exprimare...default, se instaleaza instanta SQLEXPRESS. Asa este acum. Cum recomanzi ca ar fi mai bine?  Cu routerul ma descurc.

•  12-20-2007, 4:18 PM 3656 in reply to 3655

Varianta simplu de explicat (dar care durează mai mult) este să reinstalezi SQL Server-ul folosind default instance (în loc de instanţa implicită, SQLEXPRESS), pentru ca astfel să se folosească portul 1433.

Dacă vrei ceva mai rapid, atunci poţi să configurezi portul dorit în SQL Server Configuration Manager / SQL Server 2005 Network Configuration / Protocols for SQLEXPRESS / TCP/IP / IP Addresses / TCP Port.

Răzvan 

•  12-20-2007, 7:29 PM 3659 in reply to 3656

Da, am modificat (nu stiam ca nu lucreaza pe 1433 tot timpul....) portul si l-am specificat in clar si acum totul este ok! Multumesc tare mult pt bunavointa!

'Sarbatori fericite' si 'La multi ani' tuturor userilor de SQL Server!

View as RSS news feed in XML