Welcome to Sign in | Help
in Search

Update la client - SQL Server 2000

Last post 10-25-2007, 4:02 PM by Alex. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-24-2007, 3:29 PM 3079

Update la client - SQL Server 2000

Salut, am si eu o intrebare

lucrez la o aplicatie de Personal-Salarizare (Web Application) problema mea apare in mometul in care trebuie sa fac Update-ul Aplicatiei la Client si anume ca imi ia f. mult timp. Acest Update presupune:

-Modificari de tabele (adaugare/modificare coloane, inregistrari noi, etc)

-Adaugare/Modificare proceduri stocate, functii etc

acest update se face cam o data la 2 saptamani pt fiecare client

ma poate ajuta vreun tip de replicare sa nu mai fiu nevoit sa fac eu aceste modificari in baza lor de date.......sa setez cumva ca pe o data aleasa de mine sa se execute aceasta sincronizare intre baza de pe serverul de dezvoltare si baza de date de la client atat la nivel de structura cat si de date?

Multumesc mult

Alex.

•  10-24-2007, 3:46 PM 3080 in reply to 3079

Re: Update la client - SQL Server 2000

Nu cred că replicarea este ceea ce îţi doreşti, pentru că aceasta se aplică în primul rând pentru date.

Eu abordez această problemă făcând script-uri pentru toate modificările bazelor de date şi aplicând aceste script-uri pe rând, în funcţie de "versiunea" bazei de date de la client. Mai precis, am o tabelă în care scriu versiunea bazei de date, iar atunci când fac o actualizare, fac un backup înainte, aplic script-ul respectiv (care modifică structurile tabelelor, modifică şi crează alte view-uri, proceduri, etc, apoi incrementează versiunea bazei de date), iar dacă a apărut o eroare la aplicarea script-ului fac restore din backup (atât timp cât fac actualizările, baza de date e în modul single-user).

O altă soluţie de a automatiza acest proces este Red-gate SQL Packager.

Răzvan

•  10-24-2007, 3:53 PM 3081 in reply to 3079

Pentru inregistrarile noi poti folosi DTS - dar atentie la structura care se tot schimba...

Nu inteleg de ce este nevoie de un update de aplicatie si de structura a bazei de date atat de dese...Poti da detalii?

Update: si pentru ca veni vorba de RedGate, cred ca produsul SQLDataCompare (parca) "merge" si pe 2000...

•  10-25-2007, 4:02 PM 3089 in reply to 3080

Eu acum folosesc "AdeptSQL Diff"....ceva gen cea de la red-gate.....dar tot imi ia ceva timp....si nu atat ca imi ia mult cat faptul ca este f. plictisitor :).....bineinteles cu back-up inainte ca sa nu am vreo surpriza :) 

dar tot mai sper sa existe o solutie mult mai rapida. 

Acum se dezvolta la greu pe aplicatia respectiva....se dezvolta cazuri noi....poate cu timpul or sa fie mai rare update-urile :)

Multumesc mult.

Alex.

View as RSS news feed in XML