Welcome to Sign in | Help
in Search

Collation-uri diferite (server/baze de date) sql server 2005

Last post 01-19-2009, 1:38 PM by Alex. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-19-2009, 10:24 AM 6547

Collation-uri diferite (server/baze de date) sql server 2005

salut,

pe o statie cu Windows 2000 server am gasit instalat SQL SERVER 2005 Standard Edition (o singura instanta, cea default). este un server de test nu unul in productie.

Collation Server este: SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS.

Pe aceasta instanta am cateva baze de date o parte din ele (cele de Reporting Services)  au collationul: Latin1_General_CI_AS_KS_WS,

restul bazelor au: SQL_Latin1_General_CP1_CS_AS

care este cea mai simpla/sigura/buna varianta ca totul (server + baze de date) sa ajunga sa aiba acelasi collation si anume SQL_Latin1_General_CP1_CS_AS.

multumesc.

alex.

•  01-19-2009, 12:24 PM 6548 in reply to 6547

Re: Collation-uri diferite (server/baze de date) sql server 2005

Nu vad de ce ai schimba collation-ul de la sql server - cu ce te afecteaza?

Pentru schimbarea collation-ului BD vezi http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms175835.aspx
    Pe de alta parte, ce te nemultumeste? Care e problema de fapt ?

Ignat Andrei
    http://serviciipeweb.ro/iafblog
  •  01-19-2009, 12:37 PM 6549 in reply to 6547

•  01-19-2009, 12:44 PM 6550 in reply to 6548

ignatandrei:
    Nu vad de ce ai schimba collation-ul de la sql server - cu ce te afecteaza?

Collation-ul server-ului ar putea afecta colation-ul tabelelor temporare precum si al variabilelor de tip tabelă. Dacă o procedură crează o tabelă temporară (fără să specifice niciun collation) şi apoi face join cu o tabelă din baza de date (pe o coloană de tip caracter), ar putea apare mesajul "Cannot resolve collation conflict..."

Răzvan
  •  01-19-2009, 1:08 PM 6551 in reply to 6548

problema este ca sunt proceduri care citesc din bazse de date cu collation diferit sau de pe servere diferite si mereu primesc warning-uri in ceea ce priveste collation..... si in plus as vrea sa fie un mediu de test identic cu cel din productie

multumesc.

alex.

•  01-19-2009, 1:38 PM 6553 in reply to 6550

cum sa fac?

varianta 1:

reinstalez instanta deja existenta (cea default) si o pun cu collationul care-mi trebuie mie "SQL_Latin1_General_CP1_CS_AS", dar nu o sa am probleme cu bazele de date si anume cu cele de Reporting services (2 la numar)?

varianta 2:

las instanta default asa cum e si pe ea o sa tin doar bazele de reporting services, celelalte baze le dau detach, instalez o noua instanta cu collationul care-mi trebuie si apoi dau attach la baze

in felul asta o sa am 2 instante. cea default cu collation SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS si bazele de reporting cu collationul Latin1_General_CI_AS_KS_WS si o instanta cu collationul SQL_Latin1_General_CP1_CS_AS si restul bazeleo cu acelasi collation

a 2-a varianta este posibila.....dar la prima unde trebuie sa fiu atent?

mai exista alta varianta?

multumesc.

alex.

View as RSS news feed in XML