Welcome to Sign in | Help
in Search

Relatie unu la unu (one to one) in sql 2005

Last post 06-12-2008, 10:31 AM by crestinul. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-11-2008, 9:32 PM 5077

Relatie unu la unu (one to one) in sql 2005

salutare,

imi poate spune cineva cum tb sa procedez ca sa fac o relatie 1 la 1 intre doua tabele in sql server 2005?

thx.
    Filed under:
  •  06-11-2008, 11:05 PM 5078 in reply to 5077

Re: Relatie unu la unu (one to one) in sql 2005

Gherry:
    salutare,

imi poate spune cineva cum tb sa procedez ca sa fac o relatie 1 la 1 intre doua tabele in sql server 2005?

thx.

Defineşti un index care va accepta doar valori unice pentru cheia externă !
  •  06-12-2008, 1:29 AM 5079 in reply to 5078

mersi de sfat, speram la o varianta care sa se reflecte si in diagrama (pt ca acum acolo arata ca si cum ar fi o relatie many to many) dar e bine si asa (cel putin isi face treaba Smile )
    mersi inca o data
  •  06-12-2008, 7:45 AM 5080 in reply to 5079

Mie mi se pare că în diagramă arată corect, ca şi cum ar fi o relaţie 1 la 1 (adică în ambele capete sunt nişte cheiţe). O relaţie many to many ar avea infinituri la ambele capete, după părerea mea.

Răzvan
  •  06-12-2008, 8:24 AM 5081 in reply to 5080

rsocol:
    Mie mi se pare că în diagramă arată corect, ca şi cum ar fi o relaţie 1 la 1 (adică în ambele capete sunt nişte cheiţe). O relaţie many to many ar avea infinituri la ambele capete, după părerea mea.

Răzvan

oh, vroiam sa zic "one to many" dar oricum ai dreptate, ma uitam eu aiurea, intr-adevar arata cum trebuie Smile super Smile
  •  06-12-2008, 8:58 AM 5082 in reply to 5081

Poti sa faci vizual cu sql managenbet studio ducandu-te pe tabela master definind cheia primara corespunzatoare apoi pe tabela child intri in desgn mode dai click pe butonulk relationships in fereastra care apare click pe butonul add apoi click pe butonul de lang Table and column specification si definesti relatia.

Sau poti face din scripting cu alter tabel si constraint pentru definirea de foreign key pe tabela child

Secolul XXI ori va fi religios ori nu va fi deloc
  •  06-12-2008, 10:04 AM 5083 in reply to 5082

crestinul:

Poti sa faci vizual cu sql managenbet studio ducandu-te pe tabela master definind cheia primara corespunzatoare apoi pe tabela child intri in desgn mode dai click pe butonulk relationships in fereastra care apare click pe butonul add apoi click pe butonul de lang Table and column specification si definesti relatia.

Sau poti face din scripting cu alter tabel si constraint pentru definirea de foreign key pe tabela child

cool,

acum, o alta intrebare plecand de la ce ai spus (mai mult din curiozitate): folosind metoda data de tine pt a crea relatiile (butonul Reationships in Design Table) se pot crea si relatii "one to many"? (daca da, spune-mi te rog pasii), thx.
  •  06-12-2008, 10:31 AM 5084 in reply to 5083

Pai nornal nu trebuie decat sa facu acelasi lucru,numai ca in tabela child cea cu foreign key-ul o sa ai mai multe inregistrari pentru un anumite foreign key care or sa bata pe cheia primara din tabela master.

Secolul XXI ori va fi religios ori nu va fi deloc
View as RSS news feed in XML