Welcome to Sign in | Help
in Search

Mutarea unei baze de date de pe un calculator pe altul

Last post 02-29-2008, 9:51 AM by crestinul. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-28-2008, 2:35 PM 4215

Mutarea unei baze de date de pe un calculator pe altul

Buna!

Am si eu o pb... am lucrat la o baza de date in sql server pe calculatorul de birou si as vrea sa copiez aceasta bd pe laptop... si sa pot sa lucrez in continuare de pe laptop.
    Primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost sa copiez pur si simplu bd-ul de pe pc pe laptop... am pus-o in exact acelasi folder... dar sql serverul de pe laptop nu mi-o gaseste sau nu mi-o recunoaste.

Orice sugestie e bine venita. Multumesc.

P.S. vreau sa copiez bd-ul fizic, nu sa ma conectez de pe laptop la calc de birou.
  •  02-28-2008, 2:44 PM 4216 in reply to 4215

Re: Mutarea unei baze de date de pe un calculator pe altul

Ca sa o vada la copiere grobiana trebuie sa ii dai attach in sql manager.
    Solutia cea mai folosita( e sa faci backup database pe calc de la lucru, sa copezi backup obtinut pe laptop si acolo sa faci restore.
  •  02-28-2008, 5:07 PM 4221 in reply to 4216

Nu uita ca ambele instante de SQL Server să fie la fel. Dacă, spre exemplu, copiezi o bază de date SQL Server 2000 pe un SQL Server 2005, acesta actualizează versiunea fişierelor iar trecerea înapoi la SQL Server 2000 devine imposibilă.

Mai există posibilitatea SSIS prin care poţi copia o bază de date, relativ uşor. Cred că Diana este mai în măsură să dea detalii.

Later edit: O altă posibilitate este Copy Database Wizard.

Cătălin D.
  •  02-28-2008, 5:29 PM 4224 in reply to 4221

katalyn:

Nu uita ca ambele instante de SQL Server să fie la fel. Dacă, spre exemplu, copiezi o bază de date SQL Server 2000 pe un SQL Server 2005, acesta actualizează versiunea fişierelor iar trecerea înapoi la SQL Server 2000 devine imposibilă.

Mai există posibilitatea SSIS prin care poţi copia o bază de date, relativ uşor. Cred că Diana este mai în măsură să dea detalii.

In SQLServer 2005 ai "Copy Database Wizard"

Ignat Andrei
    http://serviciipeweb.ro/iafblog
  •  02-28-2008, 5:31 PM 4225 in reply to 4224

Da, îmi editam articolul în timp ce ai adăugat ultimul comentariu. Oricum, se poate prin ambele.

Cătălin D.
  •  02-28-2008, 5:34 PM 4226 in reply to 4221

Mersi MrSmersh, am incercat ambele variante si sunt la fel de bune amandoua.

Am vrut sa specific k ambele instante Sql Server sunt la fel, dar am uitat, ms oricum katalyn.
  •  02-29-2008, 9:51 AM 4243 in reply to 4226

Cea mai simpla solutie mi se pare sa fac un full backup pe un calculator si restore pe celalat(click dreapta folder databases si alegi resotre databse din meniu si fisierul bak)
    Secolul XXI ori va fi religios ori nu va fi deloc
View as RSS news feed in XML