Welcome to Sign in | Help
in Search

Provider Linked Server in SQL Server 2005

Last post 12-03-2007, 2:59 PM by rsocol. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  12-03-2007, 1:28 PM 3530

Provider Linked Server in SQL Server 2005

Salut,

Lucrez cu linked server, dar am fost nevoit initial in graba, sa fac toata treba , adica sa fac linked server intre mai multe servere. Din lipsa de cunostinte, am ales prima varianta care am gasit-o pe net: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (avand in prealabil facuta o conexiune ODBC). Treaba merge insa nu pot sa nu ma gandesc ca poate nu am ales cea mai buna abordare.

Deoarece acum am un pic mai mult timp sa aprofundez subiectul, v-as ruga sa ma indrumati spre o carte/articol care sa ma lamureasca clar cum sta treaba cu linked server sau, de ce nu, sa va dati voi cu parerea care este cel mai bun provider, ce ar fi mai bine sa folosesc... Orice sugestie e binevenita. Multumiri.

•  12-03-2007, 1:55 PM 3532 in reply to 3530

Re: Provider Linked Server in SQL Server 2005

Dacă vrei să accesezi din SQL Server un linked server care rulează tot SQL Server, atunci cel mai bine e să alegi "SQL Server" la "Server Type", adică să creezi linked server-ul astfel:

EXEC sp_addlinkedserver 'RAZVAN\SQLEXPRESS', N'SQL Server'

Altă variantă ar fi să foloseşti provider-ul "SQL Native Client" (SQLNCLI) sau provider-ul "Microsoft OLE DB Provider for SQL Server" (SQLOLEDB), astfel:

EXEC sp_addlinkedserver @server = 'NUME',
    @srvproduct = N'',
    @provider = N'SQLNCLI',
    @datasrc = N'RAZVAN\SQLEXPRESS'

Răzvan

•  12-03-2007, 2:24 PM 3533 in reply to 3532

Am incercat cele spuse de tine, multumesc pentru raspuns. In primul caz, nu pot folosi deoarece trebuie atribuit un nume serverului linked, nume care e diferit de cel real, care il folosesc in queryuri. In al doilea caz intr-adevar merge si pare foarte ok... tot nu am priceput insa avantaje/dezavantaje fata de ODBC provider (in afara faptului ca nu trebuie sa fac conexiunea ODBC). Insa am un punct de plecare sa ma documentez. Mai astept pareri.

•  12-03-2007, 2:59 PM 3534 in reply to 3533

Cred că sunt cel puţin trei avantaje (ale OLEDB provider-ului nativ pentru SQL Server, faţă de OLEDB provider-ul pentru ODBC):

1. performanţă (nu am cifre, dar ar trebui să fie ceva mai rapid)

2. suportul pentru anumite facilităţi ale SQL Server-ului care nu sunt prezente ca facilităţi ODBC, de exemplu tipuri de date mai noi (cum ar fi nvarchar(max)) sau mai ciudate (cum e rowversion).

3. OLEDB are de mult timp suport pentru 64 de biţi, însă ODBC-ul s-a zis cândva că o să rămână doar pe 32 de biţi. Totuşi, s-au răzgândit şi vor suporta şi ODBC pe 64 de biţi, începând din Windows Server 2008 (vezi aici).

Răzvan

View as RSS news feed in XML