Welcome to Sign in | Help
in Search

Concept of SCHEMAS in SQL Server 2005

Last post 10-14-2006, 8:16 AM by ggciubuc. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-12-2006, 12:19 AM 327

Concept of SCHEMAS in SQL Server 2005

Ceea ce nu inteleg bine este cum folosesc o schema si ce rol are in cadrul unei baze de date.

Multumesc pentru raspunsurile la celelalte intrebari pe care le-am pus m-au ajutat foarte mult.

Sorin Titu
    MCITP Database Administrator
    MCITP Enterprise Administrator
    Filed under:
  •  10-12-2006, 1:08 PM 328 in reply to 327

Re: Concept of SCHEMAS in SQL Server 2005

O schema este un container pentru obiecte ale unei baze de date ca tabele, views, proceduri etc. O puteti considera ca un spatiu de nume.

La ce va ajuta ? Acodare de permisiuni, grupare obiecte similare etc.

Cristian Andrei Lefter, SQL Server MVP
    MCT, MCSA, MCDBA, MCAD, MCSD .NET,
    MCTS, MCITP - Database Administrator SQL Server 2005
    http://sqlserver.ro
  •  10-13-2006, 9:17 PM 355 in reply to 327

Am inteles o schema in SQL Server 2005 este ca Organizational Unit in Active Directory pot fi folosite in mod asemanator
    Sorin Titu
    MCITP Database Administrator
    MCITP Enterprise Administrator
  •  10-14-2006, 8:16 AM 356 in reply to 355

Iata un exemplu in care isi dovedeste utilitatea: pana la 2005 tabelul Facturi construit de userul Ionescu era referit in baza de date Comert astfel Comert.Ionescu.Facturi ; acesta este proprietatea userului Ionescu, in cazul in care Ionescu pleca din firma trebuie sa i se elimine contul de login, userul respectiv deci tabelul Facturi ar fi ramas intr-un fel in aer (de fapt ajunge pe mana lui dbo), asa ca la 2005 s-a inventat schema care ramane indiferent de fluctuatia de personal. Tabelul nostru va fi referit Comert.Vanzari.Facturi iar Vanzari este schema in care se gaseste Facturi.

Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
View as RSS news feed in XML