Welcome to Sign in | Help
in Search

Recovery model set to SIMPLE/FULL

Last post 02-06-2007, 2:44 PM by rsocol. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-06-2007, 12:23 PM 1713

Recovery model set to SIMPLE/FULL

salut, intrebarea mea este in Database Properties/Options/Recovery Model daca e setat pe FULL......auto shrink are vreun efect....am citit undeva ca nu ar avea efect decat daca Recovery Model e setat pe SIMPLE. sa fie oare adevarat?

•  02-06-2007, 12:34 PM 1714 in reply to 1713

Re: Recovery model set to SIMPLE/FULL

Nu are nici o legatura una cu alta; asa cum spune denumirea, e vorba de modelul de recuperare adoptat, cu trimitere evidenta

la caracteristici adoptate pt . log; in timp ce operatia de shrink se refera la restrangerea spatiului in fisierele de date si/sau log.

Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
  •  02-06-2007, 12:41 PM 1715 in reply to 1714

AUTO_SHRINK only reduces the size of the transaction log if the database is set to SIMPLE recovery model or if the log is backed up.

??!!!

•  02-06-2007, 12:43 PM 1716 in reply to 1713

O metoda de a micsora dimensiunea log-ului este urmatoarea:

1. Switch to SIMPLE recovery model.

2. Shrink database.

3. Switch back to FULL recovery model.

Va recomand oricum sa cititi urmatorul articol: How to stop the transaction log of a SQL Server database from growing unexpectedly

Cristian Andrei Lefter, SQL Server MVP
    MCT, MCSA, MCDBA, MCAD, MCSD .NET,
    MCTS, MCITP - Database Administrator SQL Server 2005
    http://sqlserver.ro
  •  02-06-2007, 12:50 PM 1717 in reply to 1713

Pentru Alex, se poate face shrinking si cand bd este setata pe modelul Full, insa sigur ca efectul este mare cand modelul

este pe Simple; iddea e ca nu se conditioneaza in sensul sugerat de dvs. 

Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
  •  02-06-2007, 12:56 PM 1718 in reply to 1713

Autoshrink are efect şi dacă Recovery Model este Full, deoarece autoshrink se referă atât la fişierele de log, cât şi la cele de date. Totuşi, fişierele de log nu se eliberează atunci când Recovery Model este Full decât după ce se face backup la Transaction Log (sau BACKUP LOG WITH NO_LOG).

Pentru mai multe observaţii referitoare la "shrink", vezi şi http://sqlserver2000.databases.aspfaq.com/how-do-i-reclaim-space-in-sql-server.html precum şi link-urile referite în acest articol.

Răzvan

•  02-06-2007, 1:53 PM 1719 in reply to 1718

din cate am inteles...am hotarat sa fac un job care sa-mi execute zilnic BACKUP LOG atunci cand pe baza nu se lucreaza

nu am sa fac SHRINK pt ca in felul asta se va micsora Log-ul

eu nu vreau sa-l micsorez ci vreau doar ca la sfarsitul zilei sa mi-l goleasca dar nu si micsoreze

care e cea mai buna solutie.....recovery model trebuie sa fie SIMPLE sau FULL cand fac acest BACKUP LOG...sau nu conteaza?

orice sfat e bine venit....ideea e ca el creste vizibil zilnic.....o sa-i dau o dimensiune destul de mare ca sa nu se mai mareasca procentual cand e nevoie si as vrea ca la sfarsitul zilei sa se goleasca de transactii efectuate...inutile

•  02-06-2007, 2:44 PM 1720 in reply to 1719

Dacă e vorba de o bază de date reală (nu pentru development sau test), este recomandabil ca Recovery Model-ul să fie Full (pentru a putea beneficia de point-in-time recovery). Oricum, BACKUP LOG nu funcţionează pe Recovery Model Simple.

Ca strategie de backup, eu aş face backup-uri de log din oră în oră în timpul zilei, în zilele de lucru şi câte un backup full în fiecare săptămână (duminica noaptea). Poţi şterge backup-urile de log-uri mai vechi de 3 săptămâni şi backup-urile full mai vechi de 3 luni (eventual, poţi să salvezi câte un backup pe lună pe un CD). În acest fel, în caz că ai o defecţiune gravă la hard discul server-ului, pierzi maxim o oră de lucru (iar dimensiunile backup-urilor sunt totuşi rezonabile). În plus, dacă e necesar să se vadă în ce stare era baza de date la un moment de timp mai vechi, acest lucru este posibil (cu o granularitate care depinde de vechime). Bineînţeles, toate intervalele de timp descrise mai sus pot fi ajustate în funcţie de specificul propriu.

Răzvan

View as RSS news feed in XML