Welcome to Sign in | Help
in Search

Table Analysis Tool

Last post 02-04-2007, 10:51 PM by ggciubuc. 0 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-04-2007, 10:51 PM 1652

Table Analysis Tool

Intr-una din postarile anterioare ma speriam la gandul ca nu exista un mecanism de tip data mining care sa fie la nivel local asa cum se intampla cu cuburile OLAP din Excel. Te poti desprinde de un server Analysis Services.

Am gasit aici, la Office 2007 ceva care se pliaza cumva pe aceasta idee insa nu in totalitate. Se cheama Table Analysis.

Cu acest add-in poti sa utilizezi niste operatii specifice data mining si nu sa aplici intreaga paleta ce insoteste SQL 2005. Este ceva pentru incepatori, o nada care te poate duce in interiorul "junglei" amazoniene.

Am spus ca ideea lucrului la nivel de Excel ramane legata de serverul de Analysis Services. Asa este, am testat lucrurile si in lipsa unei conexiuni la server si bine inteles, n-am putut merge mai departe trebuind sa creez o conexiune noua, cu o baza de date suport.

Cum ajungi la Table Analysis ? Selectezi tabelul in Excel pregatit pentru studiu (tastele Ctrl  si A) si apoi ai 2 variante

·                      in meniu Insert -->Table sau

·                      Ctrl+L

cu focusul in interiorul acelui tabel apare ribbon-ul de Table Analysis , exact ca in figura urmatoare

Operatiile de care vorbeam sunt

·                      Analyze Key Influencers -un fel de Network Dependecies

·                      Detect Categories - un fel de clustering

·                      Fill From Example - extinde sabloane

·                      Forecast - previziune

·                      Highlight Exceptions - detecteaza liniile exceptie

·                      Scenario Analysis (cu "Goal Seek" si "What-If" - obisnuitele tehnici Excel intalnite si in versiunile anterioare)

Multumesc Bogdan pentru ajutor si eventuale completari.

Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
View as RSS news feed in XML